FAQ › Trails

TRAILS

FAQ

Heeft u een vraag? Hier staan de meest gestelde vragen over TRAILS. Als uw vraag er niet bij staat, kunt u altijd nog contact met ons opnemen.

Vraag

1. Waarom het onderzoek TRAILS?

Antwoord

TRAILS levert kennis over oorzaken, ziekteverloop en behandeling van psychische problemen. Deze kennis is nodig voor ontwikkeling van effectievere preventie- en interventie maatregelen

Vraag

2. Waar staat 'TRAILS' voor?

Antwoord

TRacking Adolescents' Individual Lives Survey

Vraag

3. Waarom is TRAILS begonnen toen de deelnemers ongeveer 11 jaar oud waren?

Antwoord

Op 11-jarige leeftijd staan jongeren aan het begin van de adolescentie. Dat is een belangrijke periode voor de ontwikkelingen van psychische problemen. Sommige jongeren groeien over de problemen waar ze als kind last van hadden heen. Bij anderen nemen de psychische problemen juist toe in de adolescentie. Daarom wilden we deze periode goed in kaart brengen.

Vraag

4. Waarom gaat TRAILS door met het verzamelen van gegevens?

Antwoord

De deelnemers van TRAILS zijn inmiddels volwassen geworden. Door te vragen hoe het nu met ze gaat kunnen we de lange-termijn gevolgen van de ontwikkelingen tijdens de adolescentie onderzoeken.

Vraag

5. Wat is het doel van TRAILS-Next?

Antwoord

In TRAILS-Next wordt onderzoek gedaan naar de kinderen van de TRAILS deelnemers. Daarmee hopen we meer te weten te komen over hoe de voorgeschiedenis en het gedrag van ouders invloed heeft op de ontwikkeling van hun kind(eren).