Gratis online cursus over psychische gezondheid voor jongeren › Trails

TRAILS

Gratis online cursus over psychische gezondheid voor jongeren

Een team van enthousiaste experts werkt aan de ontwikkeling van gratis online cursus voor jongeren over psychische gezondheid. In deze zogenaamde MOOC (Massive Open Online Course) leren jongeren op een toegankelijke wijze veelvoorkomende psychische problemen herkennen.

Ook leren ze wat ze kunnen doen als ze er last van hebben. De cursus bestaat uit uitleg, persoonlijke verhalen, animatiefilmpjes, korte opdrachten, quizzen en interviews. Hij is geschikt voor zelfstandig gebruik door jongeren vanaf een jaar of veertien. Maar zeker ook voor docenten, ouders en anderen die geïnteresseerd zijn in de psychische gezondheid van jongeren.Het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Cambridge behoren tot het EIT Health-netwerk en werken samen aan dit project.

De online cursus is vanaf 15 januari 2018 gratis te volgen op het online platform FutureLearn. Voor meer informatie en een trailer voor een eerste indruk ga naar MOOCpsy.umcg.nl. U kunt zich hier ook alvast online inschrijven.