Nieuws & Media › Trails

TRAILS

Nieuws & Media

De meest recente nieuwsfeiten staan op deze pagina. Oudere nieuwsfeiten staan in het Nieuwsarchief. TRAILS heeft  een eigen magazine.  Nieuwe resultaten uit het onderzoek en andere wetenswaardigheden zijn te volgen via Twitter en Facebook.

Oktober 2019. Publicatie van onderzoeker Anouk de Wit over pilgebruik en depressie

Zestienjarige meisjes die de anticonceptiepil gebruiken hebben vaker depressieve klachten dan leeftijdsgenoten die niet aan de pil zijn.

Dat blijkt uit een studie van onderzoekers van het UMCG, LUMC en Brigham and Women’s Hospital (verbonden aan Harvard Medical School). Arts-onderzoeker in opleiding Anouk de Wit van het UMCG en haar collega’s onderzochten daartoe de gegevens van meer dan 1.000 meisjes. Ze publiceren hun resultaten woensdag in het vooraanstaande wetenschappelijke magazine JAMA Psychiatry. Lees verder online in het Dagblad van het Noorden.

Augustus 2019. TRAILS onderzoekers op het Noorderzon festival in Groningen

TRAILS Next onderzoekers Charlotte Vrijen, Jennifer Klop-Richards en Anoek Sluiter-Oerlemans waren zaterdag 17 augustus aanwezig op het Noorderzon festival in Groningen. Zij maakten deel uit van een groep van bijna 100 jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit en het Universitair Medisch Centrum in Groningen, namens de Young Academy Groningen. De onderzoekers willen het publiek veel meer informeren over wat er allemaal gedaan wordt op wetenschappelijk gebied in Groningen. De TRAILS onderzoekers hebben kinderen laten uitzoeken in hoeverre ze op hun ouders lijken. Ruim 100 kinderen hebben de kraam bezocht! Lees meer in het Dagblad van het Noorden.

Augustus 2019. Kinderen van oudere ouders hebben minder gedragsproblemen

'Kinderen van oudere ouders hebben soms minder gedragsproblemen, zoals agressie en opstandigheid, dan leeftijdsgenoten van jongere ouders'. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlandse wetenschappers. TRAILS is een van de vier onderzoeksgroepen die hebben meegewerkt aan dit onderzoek. Lees hierover meer bij RTL Nieuws